НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

41. ЩЕ РАБОТИШ

ТОМ 8
Алтернативен линк


41. ЩЕ РАБОТИШ

Учителят беше слязъл долу в стаята. Навън е  навалял сняг. Аз мета снега по мозайката. Учителят изпраща някого в  преддверието. Гледам. Неговият поглед се спира върху мене. В мене е  мисълта, че като излиза Учителя и преминава, за да отиде горе, да не се  спъне. Погледа, с който Той ме погледна, беше последният Му поглед,  отправен върху мен. После сестра Керемидчиева, когато й казах за този  момент, ми каза: "Учителят ви е погледнал и казал: "Както ти не ми даваш  да падна, така и аз няма да ти дам да паднеш!" Окултен закон на  съотношения.

На следващия ден Учителят беше отново слезнал  долу в стаята. Навън е вчерашният навалял сняг. Аз мета снега по  мозайката. Учителят изпраща някого в преддверието. Гледам. Неговият  поглед се спира върху мене. "Рекох, ще работиш! В това е спасението ти."  След като изпрати госта, Той се приближи към мене. "Учителю, какво ще  се прави, как ще се живее в тези трудни времена?" "Ще прилагаш доброто, и  туй то." На следващия ден ме извика, за да ми даде следното упътване:  "Вярвам в Единния Вечен и Истинен Бог, който ми е говорил в миналото,  Който ми говори сега и Който ще ми говори в бъдеще. Вярвам в Господа и  Неговия Дух, Който създава условията на моето спасение. Вярвам в Господа  Исуса Христа, Който е дошъл да спаси света". Христос казва за себе си:  "Син человечески не дойде да Му служат, но да служи на другите. Аз  дойдох да им дам живот, и то изобилно. Люби, учи и свободен бъди! Това е  мотото на Новото Учение".

Новото Учение, което Христос проповядва трябва да  се приложи първо в училищата. Това се изисква от умните и добри  учители, специалисти. Майките и бащите също трябва да приложат в домът  си Новото Учение.

От Невидимия свят ви се отваря път да работите свободно и самостоятелно в областта на поезията. Не го изпускайте. Дръжте го."




, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ